Hoe gaat het tijdens een consult?

Het eerste consult is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van iemands huidige klachten en waarom deze zijn ontstaan. Tijdens het consult ga ik het volgende vragen:

  • De huidige klachten, met alle bijbehorende kenmerken, aanleidingen en bijzonderheden.
  • De klachten van geboorte tot nu (levensloop) lichamelijk, emotioneel en mentaal.
  • Ik probeer een beeld te krijgen van je constitutie, manier waarop het immuunsysteem werkt.
  • Welke medicatie gebruik je en hoe reageer je hierop ( reguliere medicatie, drugsgebruik, vaccinatie en narcose)
  • Ik vraag de biografie uit. Welke gebeurtenissen hebben veel impact gehad in iemands leven en zijn daarna klachten ontstaan.?
  • Zijn er na een gebeurtenis of ziekte klachten ontstaan waarna je nooit meer de oude bent geworden?
  • Klachten in familie vraag ik om aanleg of vatbaarheid voor bepaalde aandoeningen te kunnen bepalen

Na een eerste consult maak ik een behandelplan dat ik samen met de cliënt doorneem. Ik zal  aangeven wat iemand mag verwachten van een behandeling, welke tijdsduur ik daarvoor nodig heb en welke klachten zijn te herstellen en welke niet.

Vervolg

Na inname van het homeopathisch middel heb je na meestal een week via de telefoon of mail contact over hoe het gaat. Zo nodig is er eerder contact. Meestal volgt na  vier tot zes weken een vervolgconsult waarbij gekeken wordt naar de veranderingen in de klachten. Aan de hand daarvan wordt het vervolg van de behandeling bepaald. De lengte van een homeopathische behandeling is afgestemd op de persoon en wordt daarom in afstemming met jou bepaald.

Samenwerking

Als iemand onder behandeling van een arts of specialist is, is dat voor mij geen belemmering om iemand te behandelen. Samenwerking staat bij mij voorop, ook al staat helaas niet iedere arts of specialist open voor homeopathie. In stoppen of verminderen van medicatiegebruik zal ik hooguit een advies geven, wat altijd in overleg met de behandelend arts/specialist besproken moet worden. Over het algemeen zal ik pas een advies geven als iemand een duidelijke verbetering merkt van de homeopathische behandeling.

Klachten over de behandeling?

Ik ben als therapeut geregistreerd bij de Stichting Zorggeschil en doe er alles aan om u op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Bespreek dit dan eerst met mij. blijft de onvrede bestaan dan kunt u dit verder bespreekbaar maken. Klik hier om te zien hoe u dit kunt doen.

Vragen? 

Indien u vragen heeft, stel deze dan of bel me gerust. 

Tarieven

Tarieven homeopathisch consult:

  • Het eerste consult 60-90 minuten: €90.00
  • Een vervolgconsult 30-60 min : €70.00
  • Consult voor acute klachten : €35.00

In het consult zijn standaard homeopathische middelen bij inbegrepen.

Het kan mogelijk zijn dat er aanvullende medicatie besteld dient te worden die niet in het consult zijn inbegrepen bv een ontstoringskuur.

Na een eerste consult wordt een vervolgconsult gepland voor 6 weken later. Afhankelijk van het verloop kan  het daarna om de 2-6 maanden zijn.

Ik ben aangesloten bij de NVKH, de Nederlandse vereniging van klassiek homeopaten. De meesten verzekeringen vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk mits een aanvullende verzekering is afgesloten. U kunt de eventuele vergoeding vinden bij uw polis onder “alternatieve geneeswijzen”

Overigens hoeft u niet eerst uw eigen risico aan te spreken voordat u gebruik kunt maken van de vergoedingen van de homeopathie

Gemaakte afspraken dienen 24 uur van tevoren worden geannuleerd, anders zijn wij genoodzaakt om het bedrag in rekening te brengen.

U heeft GEEN verwijzing nodig van een huisarts/specialist als men kiest voor homeopathie.